Το ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα σε όλες τις μαθητικές ομάδες των Ολυμπιάδων

Το ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα σε όλες τις μαθητικές ομάδες των Ολυμπιάδων

Το ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα σε όλες τις μαθητικές ομάδες των Ολυμπιάδων

28 Μαΐου 2015

Αίσιο τέλος στη χρηματοδότηση
μετάβασης και επιστροφής των μαθητών της Ολυμπιάδας Αστρονομίας  και της NASA

Αίσιο τέλος δόθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, στη χρηματοδότηση των μαθητών για τη μετάβαση και επιστροφή τους στην Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα της Ινδονησίας και της αστροναυτικής εκπαίδευσης της NASA.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Ωνάση» έχει ως εξής:

Σχετικά με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της συμμετοχής των ελληνικών μαθητικών ομάδων σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, το Ίδρυμα Ωνάση έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναλάβει και να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων για το 2015.

Κατόπιν, λοιπόν, επικοινωνίας του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά, υπήρξε θερμή συνεργασία και συμφωνήθηκε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το Ίδρυμα Ωνάση έχοντας ως βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αποτελεί και σε αυτή τη συγκυρία σταθερό αρωγό στην προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών  και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό.

Καλή τους επιτυχία!

Ας σημειωθεί ότι το θέμα της χρηματοδότησης το ανέδειξε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του «ενικός».